Ledøje-Smørum Svømmeklub
postmaster@lsi-swim.dk
20839911

Specialhold


Vi kan desværre pt. ikke tilbyde specialholdsundervisning for sæson 21/22 på grund af manglende træner.

 
LSI tilbyder nu svømmeundervisning for børn med særlige behov
Dette hold er et tilbud til børn med særlige behov, som har fået stillet diagnosen eller har tegn på fx autisme, ADHD, indlæringsvanskeligheder eller andre specielle behov, som fx mindre fysiske handicaps. Svømmehallen er ikke egnet for større fysiske handicaps, hvor der kræves hjælp for at komme i vandet, men mindre handicaps, hvor barnet er delvist selvhjulpen har også mulighed for at komme på holdet.
 
Holdet er tiltænkt børn i alderen fra 6-10 år, som har lyst til at lære at svømme og være i vand. Formålet med undervisningen er, at det enkelte barn opnår fortrolighed med vandet, og lærer at kunne klare sig i vandet. Undervisningen bygger på de færdigheder, der er nødvendige for at kunne lære crawl og rygcrawl, som fx at flyde, dykke, balanceøvelser samt vejrtrækningsøvelser. 
 
Tilgangen til undervisningen er et legende univers med sjove aktiviteter, hvor svømmefærdighederne integreres. Der vil på dette hold blive anvendt redskaber, der skal hjælpe børnene til at få de rigtige færdigheder og selvtillid i vandet. Der vil blive taget hensyn til det enkelte barn, så barnet får gode oplevelser med vandet og de andre børn og lærer at svømme. Nærhed, ro og kontakt er fokuspunkter for undervisningen på dette hold.
 
Undervisningen foregår på søndage kl. 13:45. Der vil kun være 6-8 børn på holdet, der undervises af to trænere og hjælpetrænere efter behov.
Trænerne har modtaget undervisning i håndtering af børn med særlige behov, så undervisningen bedst muligt bliver tilpasset det enkelte barn.
 
Har I et barn, som I mener, kan have gavn af at deltage på dette hold, så send os en mail eller kontakt os på telefonnr. 20 83 99 11
 
Det vil være svømmeklubben, som vurderer, om barnet er egnet til at deltage på holdet. 
En udtalelse fra læge eller lign. om evt. diagnose vil være en fordel, så trænerne kan forberede undervisningen. Undervisningen vil foregå i samarbejde med forældre.
Kalender
Besøg vores side
Ledøje-Smørum Svømmeklub | Flodvej 89 | 2765 Smørum | E-mail: postmaster@lsi-swim.dk